گوگل ضمن معرفی طرح « Repeat Offender »، در خصوص وبگاههای مشکوک به کاربران هشدار داد. به گفتهی گوگل این طرح براساس سامانهی هشداردهی مرور امن یا Safe Browsing این شرکت ایجاد شده است، مرور امن دسترسی به وبگاههایی و سایتها را که سیاستهای مربوط به بدافزار، نرمافزارهای ناخواسته، فیشینگ، و مهندسی اجتماعی این شرکت را نقض میکنند، مسدود مینماید.
گوگل میگوید برچسب « Repeat Offender » به وبگاههایی تعلق میگیرد که از نظر این غول فنآوری بهطور مکرر قوانین مرور امن آن را نقض میکنند.
گوگل بیان داشت که عنوان Repeat Offender را میتوان بهصورت خودکار به هر وبگاهی اختصاص داد، یا یک مدیر ارشد وب میتواند آن را از طریق Search Console گوگل درخواست دهد. هرگاه گوگل تشخیص دهد که وبگاهی یک Repeat Offender است، به کاربرانی را که تلاش میکنند از این وبگاه بازدید به عمل بیاورند صفحهی پرچم سرخ Safe Browsing را نمایش میدهد و به آنها هشدار میدهد که احتمالاً در حال بازدید از یک وبگاه خطرناک هستند.
Repeat Offender وبگاههایی هستند که بارها و بارها رفتار خود را از یک وبگاه سازگار با قوانین به یک وبگاه ناقض سیاستهای امنیتی تغییر میدهند تا به این وسیله از بررسیهای موشکافانهی محققان سربلند بیرون بیایند و هشدارهای مربوط بدانها حذف شود.
گوگل گفت: «ما درازمدت متوجه شدیم که تعدادی از وبگاهها برای مدتی کوتاه دست از آسیبرسانی به کاربران برمیدارند، و پس از آنکه هشدارهای مربوط به آنها حذف شد، مجدداً فعالیتهای زیانبار خود را از سر میگیرند.»
گوگل در سال ۲۰۰۵ قابلیت Safe Browsing خود را با هدف حفاظت از کاربران در مقابل وبگاههای زیانبار معرفی کرد، این وبگاههای مخرب به انتشار بدافزارها، فعالیتهای وابسته به فیشینگ، و طرحهای مهندسی اجتماعی میپردازند. در طول دههی گذشته این برنامه متحول شده و در حال حاضر حدود یک میلیارد کاربر در بسترهای رو به رشدی همچون موزیلا فایرفاکس، سافاری اپل، و گوگل کروم تحت حفاظت سرویس مرور امن گوگل قرار دارند.
بنا به گزارش شفافسازی گوگل، که ابتدای امسال منتشر شد، بیش از ۵۷ میلیون کاربر در تلاش بودهاند تا از یک وبگاه ناامن بازدید کنند و توسط این سرویس به آنها هشدار داده شده است. هرگاه وبگاهی از نوع یک Repeat Offender تلقی شود، مدیران ارشد وب بایست ۳۰ روز منتظر بمانند و بعد یک درخواست مجدد را برای بازبینی این وبگاه ارائه کنند. قابلیت مرور امن گوگل به حفاظت از کاربران توسط نمایش هشداری در خصوص وبگاههای خطرناک یا بارگیری پروندههای خطرناک میپردازد.
Safe Browsing همچنین به مدیران ارشد وبگاه اطلاع میدهد که وبگاههای آنها توسط عوامل مخرب مورد نفوذ واقع شده، سپس به آنها کمک میکند تا این مشکل را تشخیص داده و رفع کنند تا بازدیدکنندگان آنها در امان بمانند.
گوگل اشاره کرد که وبگاههای مورد نفوذ واقعشده را به عنوان Repeat Offender دستهبندی نخواهد کرد. فقط وبگاههایی که بهصورت هدفمند محتوای مخرب را ارائه میکنند مشمول این سیاست خواهند بود.